Начало arrow Новини arrow Олимпиади и състезания
Олимпиади и състезания


Ученичка от ЕГ "ИВАН ВАЗОВ" гр. Смолян достигна Национален кръг на олимпиада по немски език

Наша достойна гордост е Свобода Каврошилова от 9в клас, която е единственият класиран участник от област Смолян с максемален брой точки за националната олимпиада по немски език.

Тя премери сили с деветокласниците от цялата страна на 27 и 28 март в ЕГ "Пловдив" в Стария град и се нареди на 14 място, за което имат заслуга нейната преподавателка по немски език Мариела Кацарова, както и подготвящата преподавателка Славка Чолакова - по проект  на МОН "Сгрижа за всеки ученик".

 

 

 

Национално състезание по математика

Ученици от ЕГ „Иван Вазов” за първи път вземат участие в традиционното национално състезание по математика за ученици от профилирани гимназии с чуждоезиков профил.Тази година състезанието се провежда под патронажа на Маргарита Попова – вицепрезидент на Република България.

 

Състезанието е включено в програмата „С мерки за закрила на деца с изявени дарби”. Класираните на I, II и III място получават право на едногодишна стипендия.Трима възпитаници на ЕГ „Иван Вазов” от 8 клас със своята учителка Зоя Симеонова за първи път ще участват в националното състезание. Учениците са с доказани възможности и компетентности по математика, класирани на I и II място на областното математическо състезание „Стоян Папратилов” и на Коледното състезание по математика проведени през учебната 2014/2015 година в област Сколян.Състезанието е организирано от МОН, съвместно с РИО – Ловеч и Съюза на математиците в България и ще се проведе в сградата на ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” в град Ловеч от 13 до 15 март 2015г.

 

Ученически фестивал за авторска драматургия и театър на Английски език

Скъпи приятели,  имаме много поводи да се гордеем с нашите ученици.

След приключване на областния кръг на Ученически фестивал за авторска драматургия и театър на английски език трупата от ЕГ "Иван Вазов" под ръководството на г-жа Людмила Тенева се класира отново на първо място и продължава напред към националния кръг! Поздравления за победата, за трета поредна година!

 

Национална олимпиада по Английски език

Ученичка от 9 б клас, Неда Шишманова, взе участие в Националната олимпиада по английски език, която тази година се проведе на 22 март във гр. Враца.

 

Неда е единствената ученичка от област Смолян, класирана за националния кръг на олимпиадата.Тя се състезава със 120 ученици от 27 области в страната. Неин подготвящ учител е г-жа Галина Ангелова- старши учител по английски език в    ЕГ "Иван Вазов".


 

 


Ученици от ЕГ "ИВАН ВАЗОВ" за трета поредна година са първи в театрален фестивал на Испански език

Приятели, щастливи сме да споделим с вас радостта си от поредната спечелена от нас награда на 16 Национален конкурс за ученически театър на испански език, който се проведе в събота в учебния театър на НАТФИЗ.

Журито за трета поредна година ни присъди първото място в Категория Б, а освен това Стоянка Петрова от 11б клас получи индивидуална награда за второстепенна женска роля. Благодарим на всички, които ни подкрепяха и ни помагаха! Изразяваме огромната си благодарност към Кмета на община Смолян г-н Николай Мелемов и към Началника на РИО на МОН г-н Иван Муцевски за осигуряването на финансова подкрепа във връзка с участието ни в конкурса!

 

 

Национален ученически шампионат по ски

На 22.02.2015г. в к.к. Пампорово се проведе Национален ученически шампионат по ски.

В дисциплината Гигантски слалом първо място и златен медал спечели Давид Дамянов от 8 клас при          ЕГ "ИВАН ВАЗОВ" гр. Смолян