Новини arrow Професия
Професия

 

Кемперът на Знам.бе спря пред Езиковата гимназия в Смолян

 

Кемперът на Знaм.бe спря пред Езиковата гимназия в Смолян

Кемперът на Знам.бе спря в двора на Езиковата гимназия "Иван Вазов" в Смолян, а представител на инициативата разясняваше на учениците как да попълнят въпросник, за да разберат каква професия е подходяща за тях. Отняколко дни стартира образователното турне "Знам.бе", което има за цел да посети 30 училища в 30 от градовете на България.

Турнето ще продължи два месеца, а представителите на организацията ще изминат 5000 километра с кемпер. Зад Знам.бе стоят Ангел Георгиев, който има над 12 години опит в неформално и формално образование, Виктор Балабанов - организационен психолог с над 10 години опит с обучения и Иван Йонков - с над 8 години опит в разрешаване на технически проблеми.

По думите му учениците често задават въпрос защо трябва да учим даден предмет. "Ами, защото той може да бъде в основата на твоята бъдеща професия", каза Георгиев. Децата с интерес попълват въпросниците, а професиите, които излизат са най-различни - изследовател, домакин, организатор на събития, фермер... Според Знам.бе образованието трябва да е достъпно за всички в България и всичко, което правят те е с цел да повиши общата грамотност на населението.