Новини arrow Отличия
Отличия

На 17 октомври се проведе лекоатлетическа ученическа щафета, която както всяка година беше организирана от Община Смолян по случай годишнина от Балканската война и Освобождението на Родопите. В нея участваха повече от 600 ученици от всички смолянски училища и детски градини.

Снимка на ЕГ "Иван Вазов" - Смолян.

Учениците от ЕГ "Иван Вазов" се представиха блестящо и спечелиха три първи места във възрастовите групи 8 клас, 9-10 клас и 11-12 клас, като получиха медали и купи лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Поздравления за учениците и техните учители Андон Андонов и Стоян Узунов! ????????

Снимка на ЕГ "Иван Вазов" - Смолян.

Снимка на ЕГ "Иван Вазов" - Смолян.

 

Ученици от нашето училище се представиха достойно на VI Областно математическо състезание "Стоян Попратилов", което се проведе на 12.10.2019г.
Георги Горанов и Стефан Иванов от 9в клас се класираха на второ място в своята възрастова група, а Даниела Бадева от 12а клас завърши на шесто място при дванадесетокласниците. Поздравления за учениците и техните учители по математика!

Снимка на ЕГ "Иван Вазов" - Смолян.

Снимка на ЕГ "Иван Вазов" - Смолян.

Симулативен съдебен процес с ученици от ЕГ "Иван Вазов"

За поредна година ЕГ „Иван Вазов“, гр. Смолян се включи като училище партньор в Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, реализирана между Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието. В часовете по етика и право в 10 клас през тази учебна година наши гости бяха представители на Военен съд – Пловдив. По изключително интересен и увлекателен начин съдия Даниел Луков запозна учениците с важни аспекти на Съдебната институция. На 23.04.2019г. се проведе и симулативен съдебен процес в Съдебна палата – Смолян. Участници бяха 11 ученици от 10 „б“ и 10 „г“ клас, които се превъплътиха в ролите на съдия, прокурор, адвокати, вещо лице, свидетели, пострадал и подсъдим. Пред своите съученици и преподаватели те показаха старание, амбиция и талант при разплитането на правния казус.
Благодарим на
 г-жа Мария Коджаколева за организацията на мероприятието!


БЛАГОДАРНОСТ ЗА ДАРЕНИЕ!

Днес споделяме с вас една затрогваща история за благодарност.
Знаем, че учителите и училището като институция не винаги могат да разчитат на признателност и разбиране от страна на настоящите си ученици, но е прекрасно, когато бивши възпитаници на училището ни си спомнят за нас с чувство на топлина и пожелаят да изразят по някакъв начин своите уважение и подкрепа. 
През далечните вече 1997 и 2005 година един млад мъж и една млада жена, възпитаници на ГПЧЕ "Иван Вазов" са прекрачили за последен път прага на любимото си училище, а след това са създали семейство и днес живеят в София, имат своите професии и добър живот. Тази година те решиха вместо да правят детско парти на своя син Матей да дарят заделените за целта 745 лева на нашата гимназия, като пожелаха паричната сума да бъде вложена в материали по природни науки - физика, химия и биология. Въпреки че не желаят да споделяме имената им, ще издадем, че техни класни ръководители са били г-жа Иванка Иванова и г-жа Славка Чолакова. ??
Изказваме огромна благодарност към тези успешни млади хора и пожелаваме на тяхната вече едногодишна рожба здраве и щастливо детство! 

Оценяваме значението на вашето дарение не само откъм материалната му страна, но много повече като жест на обич и благодарност и това ни помага да продължим да изпълняваме призванието си с чувство на лично и професионално удовлетворение. Гордеем се с вас и сме сигурни сме, че България има нужда от повече хора като вас! ?? 


ОТЛИЧИЕ

Още едно забележително постижение на наш ученик на национално ниво! 

Поздравления за Яна Шопова от 9б клас, която зае трето място на националния кръг на състезанието по английски език Longman Competition, проведено на 16.03.2019г. в Категория: PTE General LEVEL 2, съответстващо на ниво В1 от ЕЕР! Поздравления и за нейните учители по английски език в 8-ми и в 9-ти клас - г-жа Лиляна Бояджиева и г-жа Десислава Бечева!


Още едно отличие, с което гимназията ни може да се похвали. 

На 2 март Микаела Хаджиева от 11-а клас се яви на състезанието по физика, инженерство и технологии, организирано от ПУ „Паисий Хилендарски” в гр. Пловдив. 

Микаела участва с презентация за влиянието на електромагнитните вълни върху хората и  направи опит, с който доказа, че мобилните устройства излъчват електромагнитни вълни.

С представянето си тя се класира на 3-то място, като получава удостоверение за приравняване на получените точки на оценка много добър (5) от кандидат-студентски изпит по физика на Физико-технологичния факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”. Изказваме благодарности на г-жа Елена Костова, която помогна за подготовката на Микаела!