Новини arrow Многоезично състезание
Многоезично състезание

    На 15 и 16 ноември трима единадесетокласници от ЕГ „Иван Вазов“ взеха участие във финалния кръг на Националното многоезично състезание по английски, испански, италиански, немски, руски и френски език, който се проведе в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в град Ловеч. Организатори на състезанието са Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Ловеч, и Профилирана езиковата гимназия.
    Тържественото откриване стана с богата художествена програма и с участието на Духовия оркестър и Фолклорния танцов състав при гимназията, както и с песенни изпълнения на различни езици. След това всички от двора на училището изгледаха спектакъла „Звук и светлина“, който разказа за гордото минало на Средновековната крепост и града. Участниците, ученици от цялата страна, 142-ма на брой, решаваха езиковите задачи през втория ден. Акцентът на състезанието е върху втория чужд език, на който учениците пишат два вида текст.
  Задачите за преразказ и коментар на текст на Василена Билюкова бяха на английски и испански, а тези на Евгений Георгиев и Милен Хаджиев - на немски и английски език. За ЕГ „Иван Вазов“ това е поредно от многобройни участия на националния кръг на многоезичното състезание и това е доказателство за високото ниво на усвояване на втория чужд език в нашето училище.
    Резултатите от състезанието ще бъдат съобщени по-късно от МОН.
  Заедно с учениците на състезанието беше и г-жа Светла Кисьова, учител по немски език.
    Поздравления за тримата ученици и техните учители по чужди езици!

Снимка на ЕГ "Иван Вазов" - Смолян.

Снимка на ЕГ "Иван Вазов" - Смолян.