Начало arrow Новини arrow Новини arrow Новини
Новини

   На 1-ви декември се отбелязва Световният ден за борба със СПИН. Ученическият съвет на ЕГ "Иван Вазов", съвместно с БМЧК ни помогнаха да си припомним тази дата.

Снимка на ЕГ "Иван Вазов" - Смолян.

Снимка на ЕГ "Иван Вазов" - Смолян.

Снимка на ЕГ "Иван Вазов" - Смолян.

 

Ученици от Езикова гимназия "Иван Вазов" - Смолян бяха хонорувани преподаватели в ПУ-Пловдив

Ученици от ЕГ "Иван Вазов" бяха хонорувани преподаватели в ПУ-Пловдив

  Учениците от ЕГ "Иван Вазов" бяха хонорувани преподаватели в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Обучители от Сдружение "НИЕ", повечето от които ученици в езиковата гимназия, тази седмица проведоха семинари пред студенти от специалностите предучилищна и начална училищна педагогика.

  Обученията в Аула 1 на Педагогически факултет са в рамките на кампанията "Следата след мен", водена от сдружението и целяща да подготви бъдещи учители, които да бъдат истински пример и ролеви модел за своите ученици. Темите включваха "Емоционална интелигентност", "Ненасилствено общуване", "Лидерство" и "Мотивиращо говорене".

   Учениците-лектори сключиха граждански договори като хонорувани преподаватели в Пловдивския университет, като това е прецедент за нашата страна.

   Всеки от тях ще получи специален сертификат, който ще важи при кандидатстване в страната и в чужбина.

 Студентите и преподавателите на ПУ бяха възхитени от семинарите на смолянските ученици и получиха покана в началото на следващата година да проведат серия от обучения в този и още един факултет в рамките на същата кампания.

Ученици от ЕГ "Иван Вазов" бяха хонорувани преподаватели в ПУ-Пловдив

   На 25 ноември директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева награди Емили Орелова, победителя в категорията „вдъхновяваща или образователна картина“ в нашия конкурс. Авторът на мемето с най-много харесвания Валентин Чивлиев от Мадан ще получи наградата си от директора на своето училище. Грамоти с признание за таланта и достойното представяне ще бъдат изпратени на всички останали момчета и момичета с творби в конкурса „СМАРТ.АРТ (don’t start)“.    

Снимка на Конкурс "Смарт.арт - don't start".


    Ученици от нашето училище ще изнесат 2 обучителни семинара в Пловдив, пред студенти на ПУ „Паисий Хилендарски” със специалности Предучилищна педагогика и Начална училищна педагогика. Семинарите ще се проведат на 26.11.2019г. и са по покана на заместник-ректора на университета проф. д.п.н. Румяна Танкова. Те са част от кампанията „Следата след мен”, водена от Сдружение „НИЕ” в партньорство с ЕГ „Иван Вазов”.

  Младежите ще обучават студентите по темите "Емоционална интелигентност", "Ненасилствено общуване" и "Мотивиращо говорене", а предпремиерата на семинарите се състоя днес в нашето училище. Пожелаваме успех на инициативата.

Снимка на ЕГ "Иван Вазов" - Смолян.

Снимка на ЕГ "Иван Вазов" - Смолян.

Снимка на ЕГ "Иван Вазов" - Смолян.